Върховният съд забрани скобите за паркиране пред блоковите пространства!

Скобите за паркиране пред блоковете са незаконни. Това постанови състав на Върховния административен съд в окончателно решение по казуса. Делото беше заведено преди 3 години от бившия кмет на Пловдив и настоящ народен представител Славчо Атанасов.

Въз основа на гореизложеното и на основание чл. 222 ал. 2 т. 1, Върховният административен съд, състав на осмо отделение,

РЕШИ:

ОТМЕНЯ решение № 248 от 30.01.2020 г. по адм.д. № 3643/2019г. на Административен съд – гр. Пловдив и вместо него ПОСТАНОВЯВА

ОТМЕНЯ чл. 8а от § 2 от Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив.

Решението е окончателно.“

Тричленния състав на ВАС осъжда Общински съвет – гр. Пловдив да заплати разноските по делото, направени от ищците – С. Атанасов 80 лева, Е. Василев – 980 лв., Д. Петров – 1 580 лв. и „Ювенис“ ЕООД, ЕИК 202083993 – сумата в размер на 2320 лв.

Пълният текст на Решение № 14351 може да прочетете ТУК

Какво ще стане с вече монтираните хиляди скоби и заплатени хиляди такси от гражданите, е казус, който допълнително трябва да се реши.

Тази статия е публикувана в Статии. Натиснете, за да я добавите като отметка натисни.

This function has been disabled for Правна помощ.