Любомир Трайков, който причини смъртта на трима души на бул. „Руски“ в Пловдив бе пуснат предсрочно от затвора!

29-годишният Любомир Трайков, който причини кървавото пътно меле на булевард „Руски“ в Пловдив, при което загинаха трима души, днес беше пуснат от затвора, където излежаваше присъдата си. Това съобщиха от съдебната палата за читателите на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че ужасяващият инцидент стана на 18 ноември 2016 година. Тогава Трайков, който е син на транспортен бос от Пловдив, връхлетя с „Ауди А7“ пежо, управлявано от Атанас Ламджиев близо до спирка на възловия бул. „Руски“. В старата френска кола се пътували четирима души. До шофьора на предната седалка била Виолета Стоянова, а отзад – племенникът му Димитър и приятелката му Полина. По чудо оцеля само Димитър.

„Когато предприе обратния завой на бул. „Руски“ до кръстовището с ул. „Ген. Данаил Николаев“, друг автомобил на шосето нямаше“, разказа малко след мелето единственият оцелял. Автотехническата експертиза сочи, че луксозният автомобил се е врязал с 94 км/ч. Трайков не могъл да бъде тестван на място с дрегер, защото го боляла устата. Кръвната му проба за алкохол е била взета чак към 9 часа сутринта на следващия ден и отчела 0,61 промила. По време на мерките в съда младият мъж изказа съболезнования на близките на загиналите.

Последва тежка съдебна сага, като делото срещу Трайков се разходи по всички възможни съдебни инстанции в страната. Окончателното решение на ВКС от 14 март 2018 година беше 5 години затвор за младежа.

Днес Любомир Трайков беше пуснат предсрочно на свобода. Причините са следните:

– Докато е бил зад решетките е получил е 7 награди, включително и отпуска. Винаги се е прибирал навреме и не е допуснал нито едно нарушение.

– Работил е през цялото време докато е бил в затвора

– Констатирано е пълно изпълнение на плана на присъдата

– Стриктно е спазвал правилата за вътрешния ред

– Участвал е в групови и индивидуални занятия

-Оказал е финансова помощ на една от пострадалите

– Становището и на пробационния служител и на началника на затвора е било положително

– Оценката на риска за допускане на друго престъпление от Трайков е намалена на 9 точки от  общо 150

Определението на окръжния съд за предсрочното освобождаване може да бъде обжалвано пред апелативния съд.

източник: Plovdiv24

Тази статия е публикувана в Новини. Натиснете, за да я добавите като отметка натисни.

This function has been disabled for Правна помощ.