Шоуменът Слави Трифонов започна да набира хора за политическия си проект.

Това стана с отворено писмо до медиите, в което той призовава тези, които искат да участват в „една безпрецедентна промяна” и да направят „България прекрасно и желано място за живеене. Нормално място за нас, за децата ни, за родителите ни”, да му пишат на електронната поща – slavi@referendumbg.com. Шоуменът отново заявява стремежа си да смени политическата класа в страната с нови хора.

Кандидатите трябва да са българи, но може да не живеят в България. Основните изисквания към тях са, да са образовани и добри професионалисти в своите области. Също така те трябва да са независими и да желаят да променят страната.

Слави Трифонов задава на кандидатите за неговия политически проект следните въпроси:

Вълнува ли ви това, което се случва в България?

Знаете ли че, за да се подобри начинът ни на живот, трябва да реагираме като общност, а не като отделни индивиди?

Харесва ли ви това, което виждате в българските политици?

Знаете ли, че те всъщност ни представляват постоянно и нашият ангажимент да ги следим и контролираме е ежедневен, а не се изчерпва само с изборния ден?

И въобще, пука ли ви за това, което се случва в България?

„През всичките тези години задавах въпроса „Защо не се включиш в политиката?” на всеки свестен, талантлив и морален човек, когото срещах. И отговорът винаги, ама винаги, беше един и същ: „Политиката е мръсна работа, не искам да се занимавам с тази гнусотия”. Колко логично и страшно. Мисля, че критерият, с който избираме хората, които ни представляват в Парламента, трябва тотално да се промени”, споделя Слави Трифонов.

„А, освен че аз мисля така, така мислят и два милиона и половина българи, които безапелационно казаха на законен референдум, че искат мажоритарен избор”, допълва водещият на шоуто на Слави.

„В крайна сметка думата „република“ идва от “res publica” и означава “общи дела”. Защото политиката не е мръсна работа, а мръсните хора в нея я правят такава”, завършва посланието си Слави Трифонов.