Ескалация на напрежението в Асеновград! жител пред Plovdiv24: Трябва да дойде хан Крум! Мангалът е отрязал ръка – реже се и неговата!

Жител на Асеновград, баща на две деца, разказа пред камерата на Plovdiv24 за страха, който изпитва част от населението от ромските своеволия в града.

Димитър Х., който присъства на протестите всеки ден, каза и как според него нещата могат да се оправят – само със строги закони.

„Искам моите две деца да израснат в детство, което аз самият съм имал. Детство, в което сме обикаляли улиците без никакво притеснение и без никакъв страх. Сега наблюдавам страх, даже в себе си го виждам. Не мога да пусна на спокойствие децата ми да играят пред блока с връстници“, заяви пред Plovdiv24 Димитър Х.

„Толеранса, който ние търпим, се отплаща с бой с тояги и със саморазправи. Не знам дали има случай, в който мангал (знам, че се обиждат на тази дума) да се обади на 112, че някой българин го притеснява. Те винаги са взимали нещата в свои ръце и винаги са се организирали. Те стоят по цял ден в тази махала, от 10 000 души никой не работи и само един да отиде да им викне и те моментално скачат и тръгват. Не знаят накъде, но важното е да са тълпа. Точно за това съм тук и протестирам“, каза още асеновградчанинът.

„Трябва на власт да дойде хан Крум и нещата ще се оправят. Идва хан Крум, мангалът е отрязал ръка – реже се и неговата. Не могат да ни уплашат с брадви“, допълни още Димитър Х.

 

Тази статия е публикувана в Новини. Натиснете, за да я добавите като отметка натисни.

This function has been disabled for Правна помощ.