Гаменска проява от шофьор наел си джип в Пловдив!

Здравейте, преди два дни ни се случи нещо отвратително, от което неприятното чувство на яд от неправда и безсилие не ми дава мира, а и още дълго предполагам ще бъде така. И защо, защото един пиян, надрусан или психичноболен човек, за който няма да се докаже кое е истина, избликна с огромна агресия върху мен и съпругата ми. Предизвикана от…, първоначално си мислех от натиснат клаксон, а после се оказа от това, че не съм си пуснал фаровете…, което и сами ще разберете, след като видите клипа.

Парадоксалното е, че случката се развива в непосредствена близост до съда и ОД МВР-Пловдив.

Нека опиша какво се случи:

На 17.03.2017г., около 14:20 ч. със съпругата ми се движехме със семейния ни автомобила по бул. „6-ти септември“ посока бул. „Цар Обединител“ (Тунела). Малко преди Съдебната палта на Пловдив, движейки се в лява лента на булеварда, черен пикап започва да сече пътя ми без да подаде светлинен сигнал за престрояване, като последва звуков сигнал от моя страна, за да бъда забелязан. След това пикапът се прибра в дясно и в момента, в който минавах покрай него тръгна да ме изхвърля в насрещно движеща се лента, натиснах спирачки, той мина пред мен и започна заплашително да дава назад. Опитах се да го заобиколя от дясно, но той отново препречи пътя ми, като блокира движението по булеварда и за секунди се оформи голяма колона от натискащи клаксоните си автомобили.

Може би заради събралите се множество автомобили и силния шум от клаксоните, господинът с черния пикап реши да продължи напред. В този момент казах на съпругата ми да пусне телефоните на видео, за да заснемем номера на въпросния пикап, като не сме предполагали, че няколко метра след това случката ще придобие друго, абсурдно развитие…. Останалото се вижда. А, ако бе с два часа по-късно, когато и четиригодишния ми син щеше да е в колата…???

Моля, попитайте законодателя, какво е, и правилно ли е наказанието на човек с това хулиганско държане, който видимо е употребил алкохол или нещо упойващо, причинил е ПТП абсолютно умишлено, избягал е от него, грубо нарушавайки правилата за движение, и по никакъв начин не му пука, че се намира точно до полиция и съд. Не му пука, че зад нас има пълен автобус с хора, които виждат какво се случва.

Да ви кажа ли аз… акт за ПТП…, защото на момента не му е взета проба за алкохол, каквато ми бе направена на мен, и полицията няма да подаде сигнал на прокуратурата за въпросното хулиганско държание и грубо нарушаване на закона. Те ще го разгледат само, като пътен инцидент. Закона е такъв, той ще се отърве само с финансово наказание, за което съм сигурен, че не му пука и следващия път ще е още по-силен и може и да убие някой и както правим тук в България, тогава ще питаме кой е виновен. (Това са мои предположения и разсъждения).

А да добавя само, че господинът с пикапа само след минути профуча с бясна скорост в обратна посока, докато говорих със 112 и изобщо не беше трогнат от случилото се.

Благодарности на шофьора на движещия се зад нас автобус на градски транспорт, който си даде имената, за да свидетелства за случилото се, на момчето, което специално слезе от близкия офис на нотариус, за да каже как е видял, че ме удрят и е потресен от случката и също така даде имената си за свидетел.

Това ни окуражава да се борим, такива хора, които са съпричастни. Но изроди като този трябва да се изкоренят от обществото и тогава ще живеем малко по-спокойно, защото повечето искаме точно това, да живеем по-спокойно, да имаме едно по-спокойно ежедневие. Не да тънем в лукс, да караме много скъпи коли, да имаме власт… просто искаме да живеем по-спокойно. Нещо, което може да се случи само когато полиция, прокуратура и съд започнат да наказват такова поведение,защото чувството на безнаказаност, което се демонстрира ежедневно навсякъде, не само по пътищата, убива всички нормални хора,които са с добри души и искат да живеят просто … спокойно по правилата.
ТАЗИ АГРЕСИЯ ТРЯБВА ДА СПРЕ!Нека да видим дали полицията ще заслужи доверието ни! Владо Стоянов … един от мнозинството, които искат да живеят спокойно.

This function has been disabled for Правна помощ.